Smørrebrødsseddelen – 4 gode til frokost

Haps, haps, haps, nu skal vi have snaps… og smørrebrød, selvfølgelig! Det er en stolt dansk tradition. De højtbelagte stykker begyndte at vinde indpas som festmad helt tilbage i 1880’errn, hvilket banede vejen for kokke, der ville udvikle smørrebrødet og bruge nye typer pålæg og garniture.

I Odense er vi så heldige at have mange fantastiske smørrebrødssteder. Hos GOTABLE har vi samlet vores favoritter i en helt og aldeles tilfældig orden. Vi går kun op i smagen, de hyggelige omgivelser og størrelsen på snapsen til silden.

Hent GOTABLE app til din smartphone her

Oluf Bagers Gård

Når Oluf Bagers Gård byder på smørrebrød, er det ikke de klassiske kreationer, som bliver præsenteret på tallerkenen. Eller jo, de klassiske elementer indgår, men der er blevet skruet lidt på knapperne, når de højtbelagte stykker rammer bordet i nyfortolket udgaver.

Nu tænker du nok, men er det overhovedet er nødvendigt, og nej det er det måske ikke, men i Oluf Bagers Gårds tilfælde er nyfortolkningen helt på sin plads. Hvert smurt stykke er simple sammensætninger, der både taler til øje og mund. Det er små mesterværker lavet med råvarer af højeste kvalitet og med sans for detaljen.

Der er både varme og kolde stykker at vælge mellem, og du kan blandt andet sætte tænderne i moderne fortolkninger med kalvekæbe, bøgehatte og bær eller genbesøge en gammel klassiker som hønsesalat, agurk og bacon. Smørrebrødet kan med rette blive skyllet ned med en frisk hvede-øl fra fynske Indslev og en af Oluf Bagers hjemmelavede snapse.

Så hvorfor ikke prøve noget nyt næste gang du skal ud og have en god frokost med højtbelagt smørrebrød, øl og snaps. Vi sender i hvert fald vores varmeste anbefalinger, og lover at stå inde for lækkerheden.

Kong Volmer

Hvem kan modstå det at sætte sig ved et veldækket bord med rigtige snapseglas på stilk? Vi hos GOTABLE bliver helt bløde i knæene bare over at tænke på det. Det er netop lige det du vil opleve, når du træder indenfor hos Kong Volmer. De holder åbent alle ugens dage, men kun til kl. 15 eller kl. 16, for de tager deres smørrebrød seriøst.

Du får lagt en smørrebrødsseddel foran dig, ligesom i de gode gamle dage, hvor du så kan krydse af om du er til friskfanget fisk fra Kerteminde stegt i smør, røget ål med lun røræg eller rørt tatar, hvor det kan anbefales at få et skvæt cognac vendt i kødet.

Hvis du ikke er stor-sulten, eller bare ikke kan vælge, så tilbyder Kong Volmer deres smørrebrødsstykker i mindre udgaver, som de kalder hapser. Det er en super måde at komme godt rundt i kortet på. Os hos GOTABLE sender i hvert fald vores varmeste anbefalinger efter Kong Volmer og deres hyggelige etablissement i som du finder i de charmerende rammer, der er Brandts Passage.

Psst, Vidste du at Kong Volmer faktisk også har en lejlighed beliggende ovenpå restauranten, som man kan låne og bo i? Så er man i hvert fald ikke i tvivl om, hvor frokosten skal indtages.

Gå ikke glip af seneste nyt fra GOTABLE, og tilmeld dig GOTABLE’s nyhedsbrev her.

Restaurant Grønttorvet

Hvad er der tilbage at sige om Restaurant Grønttorvet, som ikke allerede er sagt? Nok ikke meget, men vi giver det alligevel et forsøg, for gode steder kan ikke få for meget omtale.

Vi starter turen med at gå 250 år tilbage (Ja, du hørte rigtigt, 250!). For her blev Poul Hansen den første registrerede krovært. Restaurant Grønttorvet, som vi kender den i dag, går tilbage til 1905, vægpanelerne stammer fra Svendborgsund og gulvet skulle efter sigende stamme fra officersmessen på et gammelt skib, der sank for 300-500 år siden, men nok om historien for det er jo maden som du er her for.

Restaurant Grønttover serverer klassisk mad, som den er ment at skulle blive lavet i de sidste mange år – og det skal forstås som det allermest positive. Et must try er deres frokostanretning, som kommer i en lille og stor udgave. Hjemmelavede marinerede sild, smørstegt fiskefilet, mør roastbeef med hjemmerørt remoulade og vi kunne blive ved.

Hvis du ikke har prøvet Restaurant Grønttorvet endnu er det på tide, og hvis du har prøvet ved du, hvad vi taler om og kan snildt klare en tur mere. Når det er koldt udenfor, er der få ting, der varmer så godt som Restaurant Grønttorvets varme selskabelige rammer og en stor portion af deres famøse Vægtergryde. Og det er selvfølgelig Vægtergryde ad libitum.

Så skynd dig ned til Grønttorvet og prøv en bid af det historiske Odense. Du vil bestemt ikke blive skuffet.

Restaurant HOS

Sidst men ikke mindst har vi den nye dreng i klassen ved navn HOS, der står for Hemme Og Spolum – efternavnene på det kærestepar, der står bag denne nye frokostrestaurant, der har hjem i Mmoks’ gamle lokaler.

Da HOS er med på denne liste, kommer det som ingen overraskelse, at de er hoppet med på den smørrebrødsbølge, der lader til at være i fuld gang landet rundt. Men med Spolums og Hemmes respektive CV’er, skal der opstå ingen tvivl om, at dette er en restaurant i særklasse.

På HOS kan man forvente et nutidigt stykke smørrebrød, lavet af gode lokale råvare. Dertil kan man forvente at få skænket en lokal øl, en hjemmelavet snaps eller et glas god vin. Hertil kommer deres unikke værtskab i smukke omgivelser og fantastisk stemning.

Velbekomme!

Vi hos GOTABLE håber at du har nydt turen med os rundt til nogle af de bedste frokostetablissementer som Odense har at byde på. Vi kunne blive ved med at foreslå steder, men ved jo også at vi bliver nødt til at stoppe et sted.

Så vi håber at have dækket dig ind, om du så er til muh, øf eller pip; stegt eller råt eller måske bare til et godt stykke friskfanget fisk.

Så fra GOTABLE skal der lyde et kæmpe velbekomme næste gang i sætter jer til bords til en fantastisk madoplevelse.

Mange madglade hilsner
GOTABLE-teamet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *