Odenses store burgerguide – den eneste guide du har brug for

Det bugner med burger joints i Odense, men hvilken er egentlig den bedste, når det kommer til stykket? Det har vi hos GOTABLE sat os for at gøre noget ved! Vi har spist os igennem Odense og har samlet 5 af vores favoritter i en fuldstændig tilfældig rækkefølge, hvor kun smagen tæller, så du ikke længere skal gå og være i tvivl.

Om du er til burger og cocktails, det sunde alternativ eller bare er på jagt efter at prøve noget nyt, så kan du være sikker på at vi har samlet det hele lige her til glæde for dig. Så tag med på den store burger crawl gennem de odenseanske gader, og lad GOTABLE inspirere til din næste madoplevelse.

Burger Anarchy – Den ekstravagante

Hos Burger Anarchy er der ingen dogmer, men fuld smæk på smagen. Om du er til den klassiske burger med rosa stegt bøf, en blød bolle og sprød salat eller til den ekstravagante med mør oksefilet, vanedannende trøffel bearnaise og vilde svampe, så finder du den på Gravene 2 i hjertet af Odense.

Når du træder ind ad døren hos Burger Anarchy, bliver du mødt af deres eget hus-vildsvin, der hænger og holder øje med at alt forløber korrekt, men det er navnet, Darren Beetson, som du skal bide mærke i.

Darren er kaptajnen i køkkenet og sørger for at gæsten kan få en burger udover det sædvanlige, hvor der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten, når der vendes bøffer af fynsk oksekød, vildsvin eller panko-paneret torsk, som toppes med alt lige fra syltede figner til spicy rød peber relish eller den sprødeste Duroc-pancetta AKA den bedste bacon du  aldrig har smagt.

Hvis dine tænder ikke løber i vand endnu, så kan det da også lige nævnes at Burger Anarchy er garant for iskolde milkshakes, sprøde kylling lollipops og farligt vanedannende truffle cheese fries.

Så hvad venter du på? Skynd dig ned til Burger Anarchy, hvor det kan anbefales at starte fra toppen og derefter arbejde sig ned gennem menukortet. Velbekomme!

Halifax – Den nye dreng i klassen

I disse dage sker der ting og sager i lokalerne på Jernbanegade, der tidligere tilhørte Franck A, men som til marts kommer til at huse det seneste skud på burger-stammen i Odense. Københavner-kæden Halifax har nemlig slået kløerne i den historiske placering, og er klar til at byde gæster velkommen indenfor i deres 11. restaurant.

Navnet stammer fra da de to grundlæggere Peter Ahn og Ulrich Dehler begge studerede i den canadiske by Halifax, hvorfor det virker som det mest naturlige, at Halifax’ burgere er navngivet efter byer lige fra Nakskov på Lolland til Zihuatanejo i det solbeskinnet Mexico.

Mantraet hos Halifax er kort og præcist: Lækre burgere på gode råvarer serveret i rare og uformelle omgivelser. Derfor kan folk også glæde sig til et gensyn med hunden Tobias, der har vogtet indgangen siden 1923.

Når du besøger Halifax, har du mulighed for at vælge en af deres skræddersyet burgere, men du kan også gå på opdagelse i kortet, der består af et utal af lækre ekstra elementer du kan bygge din burger op med. Vælg blandt andet mellem deres luftige briochebolle bagt med masser af smør, økologisk dansk oksekød eller deres hjemmelavede rødbedebøf, som du jo så kan toppe med en super sprød rösti.

Og nu hvor du er i gang, hvorfor så ikke lige snuppe nogle vinegar fries og Halifax’ egen pilsner, i bedste engelske pub-stil. Sæt kryds i kalenderen og glæd dig til at det nyeste skud på den odenseanske burgerstamme snart slår dørene op.

 

Glem ikke at hente GOTABLE app til din smartphone, så du aldrig går glip af et godt tilbud.

Kosmos – Det sunde alternativ

Januar er for mange lig starten på en ny kur og masser af grøntsager. Det betyder dog ikke, at du skal nøjes med at sende længselsfulde blikke efter Odenses mange saftige burgere, for hos Café Kosmos kan du få en burger, der er lidt ud over det sædvanlige og som lever op til dine strenge kostråd.

Café Kosmos giver dig tre forskellige burgere at vælge mellem, og vi kan ligeså godt afsløre det allerede nu, det bliver svært at vælge! Du har nemlig valget mellem deres Kosmos burger med en saftig plantebøf, sprød coleslaw og hjemmelavet BBQ-sauce, Fikse burgeren med paneret selleri, masser af frisk dild og hjemmerørt remoulade eller Kosmos’ Mexi burger med bønnebøf, spicy mexicansk salsa og hjemmesyltet chili.

Ja, vi sagde jo det ville blive svært! Derfor er vi hos GOTABLE glade for at Café Kosmos kommer os til undsætning og tilbyder alle tre på en gang i mindre udgaver, også kendt som sliders. Halleluja! Du finder Café Kosmos i hjertet af Odense i Lottrups Gård, hvor hele menuen er 100% vegansk, økologisk og ikke mindst toplækker.

Så hop i løbeskoene og slå et smut forbi Café Kosmos, næste gang du længes efter en saftig burger.

Molotov – Burger & Drinks

Når man træder ind hos Molotov, sendes ens tanker straks til New York med stedets rå og industrielle look. Burger og cocktails-konceptet skriger da også fest, farver og storbystemning, ligesom at Molotovs store neonskilt leder ens tanker hen på 80’er klassikeren Cocktail, hvor Tom Cruise jonglerer med flasker og mixer cocktails.

Formlen er enkel: Fem klassiske burgere, hvor fokus er på råvarekvaliteten, et solidt cocktailkort og ikke mindst stedets egne Molofries. Hvis du er klar på det, så synes vi her hos GOTABLE at du skal gå all-in og snuppe Molotovs double cheeseburger med det passende navn The Dr. Disrespect. Her bliver der serveret dobbelt bøf med cheddarost, hjemmesylt og Molotovs egen burgerdressing.

Hvis Dr. Disrespect ikke slår dig helt ud, så gå på opdagelse i lokalet, hvor du kan prøve at finde den hemmelig indgang til deres skjulte cocktail bar Petroleum, der ligger i Molotovs kælder (Hint: Prøv at tjek den gamle Coca Cola-automat ud, skindet bedrager).

Restaurant Salinaz – den eksotiske

I Vintapperstræde finder du et lille stykke af Sydamerika i form af Restaurant Salinaz. Stedet er blevet kendt på deres store saftige bøffer og stege, der kan deles mellem alle ved bordet, men mindre kendt er det, at Restaurant Salinaz også er garant for en solid flammegrillet burger.

Villa Serrana, Iquitos og Cochabamba klinger måske hult hos de fleste, men det er byer og steder i Sydamerika, der har inspireret Restaurant Salinaz på deres kulinariske rejse. Inspirationen er blevet til stedet lækre burgere, som alle er kendetegnet ved, at der er smæk på smagene i form af sprødstegt Serranoskinke, hvidløgsmarineret kylling eller flammegrillet grøntsager. Smage som med raketfart vil sende dine smagsløg mod varmere himmelstrøg.

Restaurant Salinaz udvælger selv kødet, der bliver din saftige bøf, ligesom de selv laver burgerbollen fra bunden og lader den koldhæve, hvilket giver en tynd sprød skorpe. Der følger selvfølgelig fries og hjemmelavet dip til din burger, men hvis din sydamerikanske rejse bliver lidt for hed, så vil vi da opfordre dig til at slukke ilden med mange sydamerikaneres go-to-drink, nemlig den klassiske Caipirinha.

Så herfra skal der lyde bon voyage, men husk at send en postkost, når du sidder med fødderne i vandet og drikker kolde drinks af kokosnødder med solen i øjnene.

Vi hos GOTABLE håber at du har nydt turen gennem Odenses spirende træ bestående af suveræne burger joints, der alle servere saftige burgere, sprøde fries og kolde drikke. Vi har i hvert fald nydt at kunne præsentere jer alle for nye og måske allerede kendte steder, som forhåbentlig kan inspirere til jeres næste food crawl gennem de odenseanske gader.

Hold øje med GOTABLE på Facebook, Instagram og ikke mindst her på bloggen, hvor vi løbende vil fortælle alt, hvad du skal vide om mad og lækkerhed. Og her til sidst er der kun en ting tilbage at spørge om, hvilken burger joint er din favorit?

 

Kunne du lide hvad du læste? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv holdt opdateret på alt der foregår på GOTABLE.

 

Masser af madglade hilsner
GOTABLE-teamet

1 kommentar til “Odenses store burgerguide – den eneste guide du har brug for”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *