Bestil bord og støt et godt formål

Bestil bord og støt et godt formål

GOTABLE støtter ADRA Danmarks nødhjælps- og udviklingsarbejde. Det er vi stolte af at kunne hjælpe med – og det er du med til hver gang du bestiller bord gennem GOTABLE’s app, som du kan downloade her.

Hver gang du bestiller bord på GOTABLE giver vi et beløb til ADRA Danmark, som er en uafhængig hjælpeorganisation, der arbejder med både nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter.

Det du støtter

I Danmark er samarbejde og tillid forudsætninger for vores velstand – noget de færreste nok tænker over. I Burundi er det ikke normalen, og derfor startede ADRA Danmark for lidt over et år siden et projekt hvor samarbejde og organisering var omdrejningspunktet. Det har resulteret i større høst – nu får 84 procent af beboerne i Gihanga mere end ét måltid om dagen, imod bare 2 procent da projektet startede.

Det er netop den type projekt, du støtter, når du bestiller bord gennem GOTABLE.

”Sammen heler to mennesker hinandens dumhed”.

Sådan lyder et burundisk ordsprog og i Gihanga-området efterlever de det nu efter bedste evne.
Der har ADRA, hjulpet småbønderne med at organisere sig i mindre foreninger. Hidtil har det været sådan, at man ikke stolede på naboen, alle var hinanden fremmede. Folk i Gihanga er nemlig bosat der som internt fordrevne og stammer fra forskellige dele af landet. Men efter at have arbejdet sammen og dermed lært hinanden bedre at kende, er det gået op for beboerne, at de alle besidder evner og talenter, som kan bruges til fællesskabets bedste. Det siger Alexis Baryumeko, formand for en af foreningerne.

Før kendte vi ikke vores nabos problemer, men nu, hvis en er syg, får vi det at vide på et vores møder, og personen kan få hjælp.” Han fortsætter: ”Ved at arbejde sammen supplerer vi hinanden. Hvis du er alene, kan du ikke huske alt. Nu har vores forening høstet mere end et ton majs og forbedret vores familiers fødevaresikkerhed og vi har frø til næste sæson.”

ADRA har ikke alene hjulpet os med at få mad at spise og lært os at spare op til dårlige tider, men har også hjulpet os til at få færdigheder til at organisere os og derved har vi opnået social samhørighed og tillid til andre mennesker.

Tak fordi du bruger GOTABLE når du bestiller bord – du er med til at gøre en forskel!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *