Street food – et koncept der er kommet for at blive

Street food – et koncept der er kommet for at blive

Rundt omkring i Danmark skyder det ene street food marked op efter det andet. Copenhagen Street Food åbnede, som det første street food marked den 2. maj 2014, lige siden har alle de store byer fulgt efter. Men det er ikke kun de store byer mere. I byer som Middelfart, Randers og Viborg er Streetfood også blevet populært.

Street food markedet på papirøen bliver besøgt af op imod 2 millioner mennesker om året. Det er voldsomt mange mennesker, men som restauratør er det også 2 millioner mulige kunder, der spiser et andet sted end de traditionelle restauranter.

Men hvad er det så at disse street food markeder kan? Rent gastronomisk tilbyder de varierende og oftest eksotisk kvalitetsmad til billige priser. Der er mad fra mange forskellige steder i verden, hvilket også giver en grund til at komme tilbage oftere, da man kan prøve noget helt nyt og anderledes end sidst man var der. Samtidig er der en masse socialt ved at spise på foodmarkeder, hvor der ofte er mange mennesker samlet under et tag.

Der er en bestemt atmosfære, når man træder ind i et Street Food marked. Duften fra de forskellige boder samles og giver en skøn blanding af dufte fra eksempelvis indiske, italianske og amerikanske retter. Hele markedet summer af liv, hvor blandingen af mennesker fra vidt forskellige indkomstklasser, alder og baggrund bevæger sig fra bod til bod, imens de får smagsprøver og snakker med de forskellige kokke.  

At kuvert prisen oftest ligger på 50-100 kr., altså ca. det halve af en restaurant, der er rettet mod den store befolkning, spiller ind i den store popularitet Street Food markederne har fået. At spise ude er nemlig oftest noget man gør for oplevelsen skyld, og med de billigere priser kan en familie komme dobbelt så ofte ud og spise.

For at kunne konkurrere med disse markeder, skal man som restaurant gøre noget ekstra for sine gæster. Her er det vigtigt man kan tilbyde en autentisk atmosfære, en kulinarisk madoplevelse og en konkurrencedygtig pris.  

Folk der spiser på street food er også folk, som vælger hvilken mad de vil have last-minute. Her kan GOTABLE hjælpe med at smide DIN restaurant på landkortet hos gæsterne, da man via appen kan tilbyde last-minute booking med en rabatprocent. Dette gør også priserne mere konkurrencedygtige overfor Street Food markederne. Læs mere om GOTABLE og alle fordelene du kan få her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *