Hvorfor er digital markedsføring så vigtigt?

Hvorfor er digital markedsføring så vigtigt?

Danskerne spiser ude som aldrig før. Ifølge tallene fra statens statistikere er salget i restaurationsbranchen steget med 54 % til 42,7 milliarder kroner fra 2009 til 2017. Dette er den perfekte nyhed for denne branche, da det betyder at muligheden for flere gæster er enorm. Dog er det yderst vigtigt at man holder sig up-to-date indenfor markedsføringsmuligheder. Din restaurant skal være synlig i den digitale verden, fordi det er der dine potentielle gæster befinder sig. Ifølge en undersøgelse foretaget af GOTABLE benytter over 70% af vores respondenter sig af internettet når de skal søge efter information om restauranter. Det viser, at digital marketing er vigtigt, for at være synlig for potentielle gæster. Her får du nogle tips i online markedsføring, som er essentiel for dig og din restaurant.

 

Hvad kræves der for at du kan markedsføre din restaurant digitalt?

Synlighed: Det er vigtigt at være synlig på nettet, da man ellers nemt kan forsvinde i den uendelige store digitale verden. Har man en hjemmeside der afspejler restaurantens udtryk, er din lokation, priser, menu mm. oplyst? Hjemmesiden skal kunne fange både eksisterende kunder og inspirere nye potentielle kunder. Bliver din restaurant  vist frem af andre sider? Såsom Odense Spiseguide eller Mig og Odense? Dette vil øge kendskabet ikke blot til restauranten, men også til din hjemmeside.

Aktivitet: Det er vigtig man er synlig på internettet, men det er ligeså vigtigt, at man er aktiv på internettet. Opdatere man hjemmesiden med nyheder og historier? Og hvad med de sociale medier? Hvis din restaurant er til at finde på dem; ligger du så billeder op på Instagram eller Facebook? Aktiverer du dine følgere ved at give dem muligheden for, at deltage i konkurrencer eller giver feedback på deres anmeldelser?

Ifølge en undersøgelse lavet af GOTABLE med over 500 respondenter har 99,6% svaret at Facebook er deres mest brugte sociale medie. Så hvis du ikke har en Facebookside så få en. På Facebook er anmeldelser netop mulige og folk kan dele din Facebookside med venner og bekendte. Udover dette kan man tiltrække nye gæster ved at lave konkurrencer, dele billeder og videoer, skrive tekst og lave kampagner.

Dernæst kom Instagram som 61,6% er i besiddelse af. Dette sociale medie er perfekt til at forstærke dit brand og tiltrække madentusiaster. Ifølge Berlingske er dette også blevet en trend, en måde at tiltrække gæster ved hjælp af flotte mad billeder i håb om det bliver delt. Så dette er helt klart et medie du ikke vil gå glip af.

 

Hvordan adskiller man sig fra de andre?

Dette er hvad der minimum kræves af dig og din restaurant digitalt, dog fordi dette er essentielt for restauranter i dag, så er det yderst vigtigt du formår at få din restaurant til at skille sig ekstra meget ud.

Keyword optimering: Du kan sørge for at keyword optimere din hjemmeside. Det vil få din hjemmeside til at ranke højere, når potentielle gæster søger efter restauranter. Dog er det mest brugte keyword ”restauranter nær mig”, og derfor skal du nok regne med, at du konkurrerer med de andre restauranter i din by når den potentielle gæst taster dette ind, og så er det ikke sikkert de finder lige præcis dig.

Sponseret opslag: På de sociale medier har du mulighed for at smide nogle penge i dine opslag, for at de når ud til en meget bredere målgruppe. Du kan specifik vælge område, køn, alder osv. For at sikre at lige præcis den målgruppe DU vil have finder din restaurant.

Digitale platforme: Den sidste mulighed kan sikre dig, at du ikke kaster penge ud af vinduet og at du har mulighed for at være en af de første til at markedsføre sig her, hvilket i den grad vil adskille DIN restaurant fra resten. Hos GOTABLE tilbyder vi en digital platform, hvor kunder kan finde din restaurant og sammenligne den med andre i nærområdet. Din restaurant promoveres på vores facebookside, Instagram og hjemmeside, hvor der vil være en beskrivelse af din restaurant. Derudover vil der være mulighed for storytelling på vores blog. Der er andre digitale platforme, som også kan skabe synlighed for dig, men ingen giver last-minute booking muligheder som GOTABLE.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *